Diş arasındaki boşluklar nasıl kapatılır?

Home » Diş arasındaki boşluklar nasıl kapatılır?
Diş arasındaki boşluklar nasıl kapatılır?

Diş arasındaki boşluklar nasıl kapatılır?

DİŞLER ARASINDAKİ BOŞLUKLAR NASIL KAPATILIR?

Porselen Kaplamalar:

Porselen veneerler, pek çok kozmetik sorunlara doğal görünümlü bir çözüm sağlar. Bu kaplamalar, tipik olarak dişlerin ön ve üst kısımlarına yapıştırılan ince porselen kaplamalardır ve yaklaşık olarak bir takma tırnak kadar incedirler. İnce oldukları için ışık içlerinden parlayabilir ve alttaki diş yapısının doğal rengini yanısıtır. Dolayısıyla çok doğal bir görünüme sahiptir. Bu porselen kaplamaları yapıştırmadan önce çoğu zaman dişlerde herhangi bir müdahale yapmaya gerek kalmaz fakat bazı hastalarda bir miktar düzenleme işlemi gerekebilir.

Porselen kaplamalar çok doğal görünen ve estetik olarak göze çok hoş görünmektedir. Bu ince porselen laminalar dişe yapıştırıldığı zaman çok güçlü bir şekilde tutunur ve tüm günlük aktivitelerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Porselen kaplamalar tamamen el işçiliği ile üretilen parçalar olduğu için çok yüksek bir teknik bilgi ve birikim gerektirir. Tüm bu parametreleri yan yana getirdiğinizde ortaya eşsiz bir iş çıkmaktadır ki bu da çok maliyetli bir işlemdir. Porselen kaplamaların en büyük dezavantajı yüksek maliyetidir denilebilir.

 

Kompozit Restoratif Tedaviler:

Dişler arasındaki boşlukları kapatmak amacı ile kompozit dolgu malzemelerinde yararlanılabilir. Bu tamamen teknik ve ince el işçiliği isteyen bir işlemdir. Farklı fiziksel özelliklere ve renklere sahip olan dolgu malzemelerinin özel bir şekilde katmanlanarak dişe uygulanması sayesinde doğal diş rengi ve formu elde edilebilir ve bu sayade dişler arasındaki boşluklar kapatılabillir.

 

Ortodontik Tedavi:

Dişlerin ön tarafına küçük braketler yapıştırılır ve daha sonra farklı boyuttaki teller, dişleri hareket ettirmek ve boşlukları kapatmak için kullanılır. Bu  sayede sadece dişlerin arasındaki boşlukların kapatılması değil   aynı zamanda kapanış, çiğneme fonksiyonları ve eklem rahatsızlıkları gibi durumlar da düzeltilebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.