Ağız gargarası kullanmak zararlı mı?

Home » Ağız gargarası kullanmak zararlı mı?
Ağız gargarası kullanmak zararlı mı?

Ağız gargarası kullanmak zararlı mı?

Gargaralar diş temizliğiniz için faydalı olabilir, ancak yanlış gargara seçimi ve kullanımı dişlere zarar da verebilir. Ağız gargarası enfektif bölgeleri detoksifiye edebilir, böylece yarayı tahriş edebilecek bakteri sayısını azaltabilir. Günlük antibakteriyel gargara kullanımı pamukçuk yaralarını azaltmaya yardımcı olabilir. Dişlerin arasına sıkışan yiyecekler diş etlerinde ve dişlerde plak oluşturabilir. Antibakteriyel bir gargara kullanmak, bakteri oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Florürlü gargara kullanmak çürükleri önlemeye yardımcı olabilir.

Diş plağı, bakterilerin neden olduğu yapışkan bir biyofilmdir. Gargara diş plağını tartar haline gelmeden önce azaltabilir ve plak oluşumunu önleyebilir.

Gargara kullanılırken dikkat edilmesi gereken konular:

Yutmayın: 5 yaşın altındaki çocuklarda gargara kullanılması tavsiye edilmez. Önemli bir miktarını yutmak sağlık açısından risk oluşturabilir.

Alkol Bazlı Kullanmayın: Birçok araştırma, alkol bazlı gargara kullanmanın ağız kanserine neden olabileceğini göstermiştir.

Gargara Yeterli Değil: Farklı tipte gargaralar kullanmak tek başına yeterli değildir. Daha iyi bir ağız sağlığı sonucu elde etmek için fırçalamayı ve diş ipini onunla birleştirebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.