Diş beyazlatma zararlı bir işlem mi?

Home » Diş beyazlatma zararlı bir işlem mi?
Diş beyazlatma zararlı bir işlem mi?

Diş beyazlatma zararlı bir işlem mi?

DİŞ BEYAZLATMA ZARARLI BİR İŞLEM Mİ?

İnsanlar her zaman daha güzel görünmeye özen gösterirler ve güzel bir gülümsemeden daha iyi bir makyaj olduğu söylenemez. Daha beyaz, parlak, temiz ve sağlıklı dişler de bunun bir parçasıdır. Günlük hayatta tükettiğimiz asitli, boyalı ve şekerli yiyecek ve içecekler dişlerde sararma meydana gelmesine neden olabilirler. Dişlerde meydana gelen bu sarı lekeler kişinin gülmek istememesine, öz güven kaybına ve dişlerini saklama ihtiyacı hissetmelerine neden olabilir.

Dişlerin en üst tabakası olan mine tabakası en sağlam tabaka olmasının yanı sıra saydam ve beyaz bir karakteristiğe sahiptir. Limon, domates gibi asitli yiyecek ve içecekler bu mine tabakasının zarar görmesine ve mine tabakasının altındaki sarı renkli dentin tabakasının daha da görünür hale gelmesine neden olurlar. Dişlerde sararma meydana gelmesinin nedenlerinden birisi de budur.

Yine çay, şarap ve diğer pigmentli yiyecek ve içecekler de sahip olduğu pigmentlerin dişlerde birikmesi sonucunda dişlerde lekelenmeler meydana gelebilir. Sigara dişlerde sararma ve lekelenmelere neden olan en büyük etkenlerden birisidir. Sigara içeriğinde kimyasallar sadece sarı dişlere neden olmaz aynı zamanda ağız hijyeninizi de bozarak daha pek çok problem ortaya çıkmasına neden olur.

Profesyonel diş temizliği, yüzey lekelerinin yanı sıra biriken plak ve tartarı gidererek dişlerinizin görünümünü iyileştirebilir. Profesyonel diş beyazlatma, sarı dişleri düzeltmenin iyi bir yoludur. Diş beyazlatma, diş minesini beyazlatır ve daha beyaz görünmesini sağlar. Profesyonel beyazlatma en iyi diş minesinin yüzeyinde bulunan lekelerde işe yarar. Beyazlatma, zayıflamış mine, çürüme ve travma nedeniyle ortaya çıkan renk değişikliğini düzeltemez. Bu noktada porselen kaplamalarla daha estetik ve beyaz dişler elde edilebilir.

İnce porselen protezler dişlerinizin ön kısmına yapıştırılarak daha dayanıklı ve estetik açıdan hoş bir görünüm elde edilmesine yardımcı olur. Bu sayede dişlerinizin sadece rengi değil aynı zamanda şekil ve formu da değiştirilerek yüzünüzle daha uyumlu bir görünüm elde edilmesi sağlanabilir. Porselen lamina tedavisi sonrasında uygulanan protezlerde renklenme meydana gelmez dolayısıyla yıllar içinde renklenmeye karşı daha dayanıklıdır diyebiliriz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.