Diş sıkmak neden çok zararlı?

Home » Diş sıkmak neden çok zararlı?
Diş sıkmak neden çok zararlı?

Diş sıkmak neden çok zararlı?

DİŞ SIKMANIN AĞIZ SAĞLIĞINIZ İÇİN ZARARLARI

Sürekli diş sıkma, diş minesinde çatlaklara neden olabilir. Dişin tepesini örten sert ama ince bir tabaka olan mine, bakteri ve plağa karşı tek koruma görevi gördüğü için hayati bir dokudur.

Kürdan kullanmak diş etlerine zarar verebilir. Kürdan kullanırken diş etleri de onunla dürtülecektir. Çok fazla baskı uygulandığında ve kürdanın diş etlerine kayarak yanlışlıkla diş etlerine zarar verebilir. Diş etlerinizi yaraladığınızda veya hasar gördüğünde, bakteri, enfeksiyon, diş eti iltihabı ve diğer diş eti problemleri oluşturma şansı çok yüksektir. Çoğu diş hekiminin hastalarına kürdan yerine diş ipi kullanmalarını tavsiye etmelerinin bir nedeni de budur, çünkü plak ve yiyecek kalıntılarını gidermede daha güvenli ve daha etkili olduğu gösterilmiştir.

Kürdan kullanımı ağız enfeksiyonlarına da neden olabilir. Kürdanların yalnızca kutularının veya kutularının içinde saklanan masalarda ve dolaplarda saklandıklarından her zaman steril olmadıklarını unutmamak gerekir.

Dolayısıyla kürdan kullanmaktan olabildiğince uzak durulmalı, onun yerine diş ipi tercih edilmelidir. Diş ipi kullanma alışkanlığı kazanılması diş aralarındaki yiyecek artıklarının uzaklaştırılmasında çok etkilidir ve bu sayede diş eti hastalıklarının ve diş çürüklerinin oluşumu engellenebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.